مقالات علمی در خصوص مدیریت دارایی های فیزیکی

    چرا به نرم افزار مدیریت دارایی نیاز داریم؟

    امتیاز کاربران

    ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
     

    نرم افزارهای مدیریت دارایی به طور کلی دو مزیت اصلی افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها را برای شرکت ها در پی دارند. در این مقاله قصد داریم به تشریح مزایای این نرم افزارها را تشریح کنیم.

    • افزایش بهره‌وری نیروی‌کار: برنامه‌ریزی و زمان‌بندی دقیق‌تر کارها از اولین ثمرات پیاده‌سازی نرم‌افزارهای استاندارد مدیریت دارایی‌های فیزیکی است. این کار به گروه‌های عملیاتی امکان مهیابودن برای فعالیت‌های پیش‌رو را می‌دهد. کاهش زمان آماده‌سازی گروه برای اجرای یک کار و دراختیاربودن تمام منابع و ابزارهای لازم از دیگر فواید پیاده‌سازی نرم‌افزارهای EAM است.
    • کاهش خاموشی و تلفات انرژی در شبکه: نظام‌مند و یکپارچه‌سازی فعالیت‌های ساخت، بهره‌برداری و نگهداشت دارایی‌های شبکه و ماشین‌آلات و دیگر تجهیزات پشتیبان در بستر نرم‌افزار EAM امکان پیشگیری مؤثر و رفع سریع خرابی‌های محتمل را فراهم می‌آورد. تأثیر اصلی این کار در کاهش میزان خاموشی‌ها و تلفات انرژی در سطح شبکه است.
    • عمر مفید طولانی‌تر تجهیزات: از پیامد‌های اصلی برنامه‌ریزی و کنترل دقیق برنامه‌های نگهداشت و رصد عملکرد تجهیزات، افزایش عمر مفید دارایی‌های سازمان است. EAM با پشتیبانی از فرایندهای نگهداشت مبتنی بر قابلیت‌اطمینان (RCM) به طولانی‌ترشدن عمر مفید تجهیزات کمک می‌کند.
    • کنترل موجودی: کاهش هزینه‌های انبارداری و بهینه‌سازی موجودی انبارها از پیامدهای برنامه‌ریزی دقیق کارها و اختصاص قطعات و مواد مصرفی مورد نیاز برای آن‌ها و ثبت رکورد‌های داده‌ای صحیح برایشان است. همگام‌سازی فرایند مدیریت کارهای ساخت، بهره‌برداری و نگهداشت با فرایندهای خرید و انبارش و تحویل کالا با پیاده‌سازی سیستم‌های یکپارچه اطلاعاتی همچون نرم‌افزارهای EAM به دست می‌آید.
    • سفارش‌های خرید بلندمدت: با ثبت و پردازش دقیق اطلاعات کالا می‌توان برای سفارش‌‌گذاری و خرید بلندمدت با عرضه‌کنندگان قطعات و مواد وارد مذاکره شد. یکی از فواید این کار امکان خودکارسازی فرایند سفارش‌گذاری و خرید قطعات بر اساس مقادیر حداقل و نقطۀ سفارش کالا است.
    • افزایش کیفیت نگهداشت: بهبود کیفیت نگهداشت در درجۀ اول از طریق انجام اقدامات مؤثر در نگهداشت پیش‌کنشی ناشی می‌شود. نرم‌افزار EAM اصلی‌ترین ابزار سازمان در پشتیبانی از اجرای دقیق برنامه‌های نگهداشت است.
    • تصمیم‌‌گیری بر اساس اطلاعات و شواهد: با پیاده‌سازی استاندارد نرم‌افزار EAM  دسترسی به اطلاعات دارایی‌های فیزیکی به‌طرز چشمگیری بهبود پیدا می‌کند. با پایش اطلاعات ذخیره‌شده با استفاده از این ابزارها، تصمیم‌گیری‌های مدیریت چرخۀعمر با داده‌های قابل‌اعتماد و به‌موقع از وضعیت دارایی‌ها ساده‌تر می‌شود. به همین دلیل، کیفیت گزارش‌دهی و پشتیبانی از سیستم‌ها و ماژول‌های پشتیبان تصمیم‌گیری (DSS) می‌تواند در انتخاب و توجیه پیاده‌سازی نرم‌افزارِ مطلوب مؤثر باشد.
    • افزایش اثربخش قراردادهای خدمات: با یکپارچه‌سازی نرم‌افزارهای مدیریت کار در سازمان، مجموعۀ اطلاعات کافی برای سنجش و مقایسۀ عملکرد پیمانکاران و دیگر بخش‌های خدمات‌رسان در اختیار قرار می‌گیرد. بر اساس این اطلاعات می‌توان نقاط قوت و ضعف انواع قراردادهای سازمان را سنجید و برای بهبود شرایط آن‌ها برنامه‌ریزی کرد.
    • استانداردسازی فرایند تبادل داده‌ها در بین بخش‌های مرتبط با یکدیگر: در نهایت، نرم‌افزار مدیریت دارایی‌های فیزیکی در ایجاد ساختاری یکپارچه و استاندارد برای تبادل اطلاعات کمک می‌کند. پایش مداوم و منظم فرایندها (به‌صورت چرخه‌های بهبود فرایند) می‌تواند به‌مرور جایگاه نرم‌افزار مدیریت دارایی‌های فیزیکی (EAM) را در سازمان تثبیت کند و شرایط بهینه را مناسب اصول مدیریت دارایی‌ها و متناسب با شرایط سازمان به وجود بیاورد.
    • مدیریت اطلاعات دارایی ها و تجهیزات: با توجه به اهمیت وجود اطلاعات بروز از دارایی ها و تجهیرات در حال بهره برداری در شرکت، وجود بانک داده دارایی ها و تجهیزات بمنظور گزارشگیری های مختلف بر اساس پارامترهای مختص هر نوع تجهیز، الزامی است. مدیریت اطلاعات دارایی ها بایستی علاوه بر امکان مشاهده سوابق اطلاعات دارایی ها، امکان گزارشگیری عملیات و دستورکارهای اجرا شده بر روی هر دارایی را داشته باشد.
    • کدگذاری دارایی های فیزیکی: یکی از قابلیت های بسیار مهم در نرم افزارهای مدیریت دارایی های فیزیکی، امکان کدگذاری (برچسب گذاری) فیزیکی روی دارایی ها بمنظور ایجاد امکان ثبت گزارشات آنلاین معایب شبکه و تاسیسات می باشد.
    • مدیریت عملکرد: امکان تولید گزارشات عملکرد گروههای اجرایی و نیروهای انسانی در سامانه مدیریت دارایی های فیزیکی به منظور پایش عملکرد از امکانات بسیار مهم سامانه های مدیریت دارایی می باشد.

    ارتباط اهداف کلان سازمان و نقشEAM در رسیدن به آن

    الف) افزایش بهره‌وری

    هدف کلی

    اهداف عینی

    الزامات کسب‌وکار

    الزامات سیستم

    افزایش ظرفیت و بهره‌وری

    بهبود دسترس‌پذیری، قابلیت‌اطمینان و تعمیرپذیری

    کاهش خرابی‌ها

    کاهش وقفه‌ها

    افزایش سرعت

    پشتیبانی از تحلیل سوابق و قابلیت‌اطمینان تجهیزات

    مدیریت داده‌های تجهیزات

    ثبت مهارت‌ها

    ثبت صورت قطعات

    پشتیبانی از ایجاد و زمان‌بندی برنامه‌های نگهداشت، اصلاح و ساخت

    کاهش اختلالات

    کاهش دوباره‌کاری

    پایش اختلالات دارایی‌ها نسبت به عملکرد مطلوب

    پایش وضعیت دستورکار و تعیین دوباره‌کاری

    پایش عملکرد

    ردیابی داده‌های هزینه و عملکرد هر تجهیز

    ردیابی داده‌های هزینه و عملکرد فرایندها (به‌ویژه مدیریت کار)

    ب) کاهش هزینه‌ها 

    هدف کلی

    اهداف عینی

    الزامات کسب‌وکار

    الزامات سیستم

    کاهش هزینه‌ها

    کاهش هزینه‌های کلی نگهداشت

    کاهش نیروی کار

    ایجاد امکان کار و کنترل

    ایجاد امکان برنامه‌ریزی برای نیروی انسانی و مواد و قطعات یدکی

    کاهش دارایی موجودی

    تحلیل مصرف موجودی

     تحلیل سرمایه‌گذاری در موجودی

    کاهش کار اضطراری

    پشتیبانی از زمان‌بندی PM

    پشتیبانی از تحلیل داده‌های قابلیت‌اطمینان

    مکانیزه‌کردن فرایندها

    خودکارسازی صدور دستورکار

    خودکارسازی سفارش کالا از انبار

    خودکارسازی سفارش خرید از تأمین‌کنندگان

    پایش عملکرد

    ردیابی هزینه‌ها بر اساس منطقه، کار، نوع هزینه‌ها و نیروی انسانی


    © 2024 تمامی حقوق سامانه، محفوظ و هرگونه کپی برداری از مطالب سایت با ذکر منبع مجاز می باشد.